måndag 26 september 2011

Stressforskare varnar kvinnliga 70-talister...

i aftonbladet, idag:

70-talist och kvinna? Då mår du allra sämst

Är du kvinna och 30-plussare?
Då är det dags att tagga ner.
Stressforskare varnar nu för att Generation ambition kan vara på väg mot en kollektiv hälsokollaps.


70-talist det här är du!

 Ekologiskt medveten, jämlikhetsnarkoman och smygfeminist.
 Ständigt uppkopplad. Självklart äger du minst EN smartphone. Oftast fler. Att chefen ringer under semestern gör dig ingenting. Du känner snarare en tillfredsställelse i att vara behövd.
 Konflikträdd och har svårt att säga NEJ! Du växte ju upp under parollen ”rör inte min kompis” och under en tid då solidaritet var viktigare än det egna välmåendet. ”VI” var ett slagord. ALLA skulle med och i farten glömdes det lilla 70-talistbarnets ”jag” bort.
 Lyxiga barnkalas! Du är övertygad om att lyxiga födelsedagskalas för ungarna är samma sak som att vara en bra förälder. Själv fick du ju på sin höjd en mandarin och ett russinpaket i kalaspåsen. De vuxnas motivering löd: ”Frukt är godis.” Nu vill du ge dina ungar allt du själv inte fick.
 40 är nya 25 ...det är du fast besluten om! Du bara måste hålla kroppen i trim, hänga med i modet och fixa tjusiga ”tjejmiddagar”.
 Skryter gärna ... på nätverkssajter som Facebook och Twitter. Men när dina väninnor gör samma sak kommer känslan av ångest och misslyckande krypandes. Du är inte bäst. Någon annan är bättre.
 Tacksam för ditt arbete! Du är mån om att ha ett fast jobb och vara duktig. Dina föräldrar sa ju alltid att man INTE säger upp sig från en fast anställning. Man ska vara tacksam över att man har ett arbete.
 LYCKAD Du är en del av generation ”duktig”, även kallad generation ”Ambitiös” eller konsensusgenerationen. Typen som måste visa alla andra hur FINT ditt hus är och hur LYCKADE dina barn är. Risken finns ju annars att folk runt om kring inte tycker att du duger.
 Uppvuxen i ett demonstrationståg – med marxistiska ideologier. Vilket gör att din främsta fritidssyssla i dag består i att konsumera. Dyrt, stort och vackert ska det vara.

Tidiga tecken på utbrändhet:

 Omotiverad ilska och frustration – som ofta tas ut på tredje part, till exempel i trafiken.
 Skuldkänslor och känslor av otillräcklighet – att aldrig känna att man är ”klar” med något. Sömnproblem.
 Minskad sexlust.
 Ångest och panikattacker.
 Svårt att läsa böcker, titta på tv och sitta still.
 Huvudvärk.
 Oro.
 Glömska.
 Att göra många saker samtidigt utan att något blir ordentligt gjort.
 Låg självkänsla.
 Muskelspänningar.
 Att inte känna sig utvilad efter semester eller en långhelg.

3 kommentarer:

 1. Det måste gälla 80-talisterna också känner jag, tyvärr!
  Krya på dig!!

  Måste även säga att meja är ursöt och gulligt att hon kopplar Mickis med hello Kitty, mickan är lite beroende av hello Kitty ;)..

  Kram/ Madde (mickis mamma)

  SvaraRadera
 2. Samhället idag ställer verkligen mycket krav, det gäller väl att våga/palla bryta mönstren...?

  Haha, ja Meja ville ta med ett par extra hellokitty-trosor för att visa Mickis! ;) Någon dag kan de kanske leka, de börjar bli stora nu och Meja pratar om att ringa Mickis (speciellt eftersom de äldre ofta tar hem kompisar).

  kram kram

  SvaraRadera
 3. Hej, ber om ursäkt för sent svar, vi har haft maginfluensa här hemma och ögoninflammation, fullt upp ;)..
  Haha va gulligt, det har nog min lilla donna bidragit till eftersom hon alltid ska visa trosorna ;).. Absolut kan dom leka måndag, det skulle vara kul, mickis har också pratat om de här hemma :). Kram

  SvaraRadera